tisdag 9 april 2013

Några nyanser av rosa



Fiin rosa tårta, lite pyssel men gott blev det :)
Bottnarna är från ett amerikanskt recept & är mer kompakt än sockerkaka.
Men saftigt.

Bottnar:
115 g rumstempererat smör
4 3/4 dl strösocker
8 1/4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 äggvitor
3,5 dl kallt vatten
röd karamellfärg

Fyllning :
kondenserad mjölk

Garnering:
grädde & hallon


1. Vispa ihop socker och smör till en vit smulig massa. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smör- och sockerblandningen varvat med kalla vattnet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
 
4. Smöra och mjöla 2st stk 18cm & 2st 22cm formar. Dela upp smeten i 4 skålar lite mer i 2 st. tillsätt karamellfärg i önskade nyanser.
 
5. Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen på ca 175 grader. Låt svalna helt på galler.

6. Öppna kondenserade mjöken & smeta på mellan bottnarna.
På med grädden & hallonen så är det klart :)


Ta fram den i rumstemeratur en stund innan servering !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar