Saftig ananaskaka med smak av kokos.
2 ägg
1 1/2 dl filmjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
1 burk ananas i bitar, ca 340 g avrunnen
Till formen & garnering smör kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och poröst.
3. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom ananasen och blanda snabbt ihop allt till en jämn smet.
4. Häll bort all vätska ur ananasburken. Mixa bitarna lite lätt med en stavmixer eller i en hushållsapparat med knivar.
5. Blanda ner ananasen i smeten och häll den i en smörad form täckt med kokos, ca 1 1/2–2 liter eller ca 24 cm i diameter. Strö kokos på toppen av smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.
Mycket god kaka. Passar utmärkt med rosa grädde till :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar