måndag 9 september 2013

Chokladbomb !!


mmmmmmm.. gott!!
Denna kaka är utan mjöl, lite socker & med en touch av arraks ;)
Man kanske ska kalla det chokladkaka isf kladdkaka. Jag vill ju gärna ha mjöl i min kaka.
Men det gick ju faktisk bra ändå. men den är godast när den får stå i kylen. Så ät den dagen efter du bakat den !


Du behöver:

100g smör
100g choklad av bra kvalité, minst 70%
0.75 dl strösocker
½dl grädde
1msk kakao
en skvätt arraksarom
2st ägg
50g choklad
½dl grädde

Gör som så:
  1. Smält smör och blanda i det smälta smöret ner chokladen i mindre bitar och blanda till chokladen smält.
  2. Vispa ägg och socker tills äggen ljusnar och blivit fluffiga.
  3. Blanda mer grädden i chokladen.
  4. Vispa ner chokladblandningen, kakao och arrakarom i äggblandningen. Här får du smaka av hur mycket arrak just du vill ha, men var försiktig det tar gärna över!
  5. Grädda i en 20cm springform i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10min.
  6. Medan du låter kakan kallna blandar smälter du samman choklad och grädde till chokladtryffeln.
  7. Bre på tryffeln på kakan och låt kallna.
  8. Äts med fördel efter en natt i kylen !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar