tisdag 3 september 2013

en annan variant på fröknäcke :)

Nu va det längesen jag baka fröknäcke. Det är sååå grymt gott.
Denna variant på fröknäcke har blivit en stor favorit hemma hos oss :)
Super goda & nyttiga. Denna variant är även glutenfri för dom som ej tål mjöl !! 


3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Flingsalt till garnering

Gör som så:
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör om.
Tillsätt olja & vatten.
Rör om tills smeten blir geleaktig.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper på en plåt till en tunn kaka som täcker plåten.
Ta bort det övre papperet & strö flingsalt över degen.
Grädda mitt i ugnen i ca 70 min.
Skär i bitar eller låt den svalna och bryt sedan i bitar :)

Ät brödet som den är eller med smör & ost :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar